Biografi af Ayatollah Wahid Khorasani

Biografi af

Ayatollah Wahid Khorasani


 

Fulde navn: Wahid Khorasani 

Født: 1921, Mashad, Iran

Uddannelse: Najaf, Irak

 

Kort om Ayatollah Khorasani

Ayatollah Wahid Khorasani er en af de nuværende topfigurer i hellige Qums hawza. Efter Ayatollah Fazel Lankaranis bortgang og Ayatollah Bahjats bortgang er en af de ledende personligheder og marja i Qum netop Ayatollah Wahid Khorasani.

Ayatollah Wahid Khorasani blev født i byen Mashad i 1921 og studerede under store lærde som Ayatollah Khoei i hellig Najaf. Da han flyttede tilbage til byen Qum i 1972 blev dette hans permanente bo og det er her han underviser.

Denne elskede storlærd har ligesom mange andre nulevende undervisere studenter i massevis. Det siges at der til tider er op til 3000 og flere elever der undervises af storlærde, som Ayatollah Wahid Khorasani, Ayatollah Nasir Makarim Shirazi m.m.

Man har tit set denne store lærd og andre såsom afdøde ayatollah Javad Tabrizi være med til sørgelige højtideligheder for Ahlul Bayt. Deres oprigtighed og etik er eksemplariske og enhver der har mødt denne storlærd vil kun være enig omkring dette. Hans rene intention, oprigtighed og overbevisning bliver afspejlet i hans udtalelser omkring hans biografi på hans hjemmeside, hvor han selv har skrevet: ”Jeg har intet andet udover fejl!”

Desværre er denne storelærd blevet forbillede for anti wilayat al faqih kræfter og de folk der ønsker at promovere tatbir og lign. Selv har Ayatollah Wahid Khorasani udtalt:

"At værne dette system (Irans), er det ypperste af det obligatoriske. Mine udtalelser er uden tvivl ikke henvendt til ham (Ayatollah Khamenei), faktisk kender jeg ham fra gamle dage og betvivler ikke hans rolige hjerte (Saleem al Nafs)!" [Udtalelsen kommer under en af hans ugentlige tafseer dars under tilstedeværelsen af Ayatollah Kaabi, Ayatollah Zindedaar samt andre lærde].

For mere info læs på Www.vahid-khorasani.ir


Share

Add comment


Security code
Refresh