Biografi af Ayatollah Makarem Shirazi

Biografi af 

Ayatollah Makarem ShiraziFulde navn: Makarem Shirazi

Født: 1924

Shiraz, Iran

Uddannelse: Iran under fremtrædende lærde; bl.a. Ayatollah Burujardi, Ayatollah Mushin Hakim,

Ayatollah Sayed Khu’i

 


 Kort om Makarem Shirazi

Ayatollah Nasir Makarim Shirazi blev født i år 1924 i byen Shiraz i en religiøs familie. Denne familie var velkendt for deres ophøjede spiritualitet og noble etiske personligheder. Efter at have færdiggjort sine primære studier i byen Shiraz, var han ivrig efter at lære på baggrund af hans fantastiske hukommelses egenskaber og andre talenter. Han var kendt som en af de ekstraordinære elever iblandt elever og venner. Han kunne på baggrund af sine egenskaber og talenter færdiggøre to års studier på blot et år.

Enhver anden ville have været på et almindeligt universitet på grund af sine talenter og intelligens, men ayatollah Nasir Makarim Shirazi på grund af skæbnen og hans iver efter religiøse studier, valgte han at beskæftige sig med islamiske studier. Han har haft mægtige lærere, som Ayatollah Burujardi, Ayatollah Mushin Hakim, Ayatollah Sayed Khu’i og flere.  

Han var meget politisk aktiv under Den Islamiske Eevolution og har været forvist tre gange og har flere gange måttet fængsles på grund af hans rebelskhed overfor det daværende despotiske styre.

Han startede sine studier på de islamiske seminarer straks efter at have færdiggjort den primære skolegang.

For de, som har mødt Ayatollah Nasir Makarim Shirazi, ved at hans personlighed, etik og morale er en magnet blandt unge. Det er derfor der ofte er fyldt under hans taler og undervisning. Han er i dag en af de mest fremtrædende og prominente lærde og marja den muslimske nation har.

For mere info læs på Www.makarem.ir

 

Kilde: Www.makarem.ir


Share

Add comment


Security code
Refresh