Selvudvikling og vejen dertil 8

(Fortsættelse af forrige lektion) 

3. Kærlighed og tilbedelse (kærlighed eller 'eshq' er en plante, der vikler sig om alt. Mennesket glemmer sig selv og giver afkald på ro og behagelighed og fokuserer kun på sin elskede).

 

Definitioner på kærlighed

1. Kærlighed har rod i lyster (det seksuelle).

2. Starter med seksuelle lyster, men giver senere afkald på det fysiske og bliver spirituel.

3. Der er to typer af kærlighed; fysisk og spirituel og kører parallelt med hinanden livet igennem.

Et af de naturlige behov vi har, er kærlighed, at elske. Det er noget, der ikke kan ses på samme vis som magnetisme, men den (kærlighed) findes i hjertet og tiltrækker en. Dette forekommer når mennesket kan lide nogen eller noget og mærker hvordan sjælen tiltrækkes af det. Den har dog grader og afhænger af forholdet mellem personer.


3.A Typer af kærlighed

1. Kærlighed som en moder har til sit barn

2. Fader/ søn, søskende & familie kærlighed

3. Menneskelig kærlighed til nabo, personer fra samme by, af samme alder, ægtefælle osv.

4. Kærlighed til ting, som man får gavn af eller som giver noget.

5. Kærlighed til verden, kønne folk, blomster, fugle eller smukke ting

6. Spirituel skønhed, orden, forståelse, poesi, gode egenskaber, gavmildhed, barmhjertighed, vise folk, lærde, alt er smukt (Sura Sajdah : vers 7).

 

3.B Grader

1. Svag kærlighed: Man ønsker tæthed og vil gerne elske, men ønsker ikke at ofre noget selv.

2. Mellem: Man ønsker tæthed og ofrer noget igen lige indtil at man selv mister noget eller tager skade.

3. Størst: Total ofring til et andet menneske eller andet ting, man er forsvundet i sin elskede.

Jo mere kærlighed des mere nydelse og man kan spørge sig selv hvornår og hvilken type af kærlighed leder til kamaal (perfektion)?

Nogle gange har ønsker og kærlighed rod i fysik og andre gange spiritualitet. Først er den åbenlys og begrænset og overstås hurtigt med god nydelse. Andre gange er den ubegrænset og så ekstrem, at man ønsker at fjerne alle de fysiske barrierer for at nå til sin elskede. Eksempelvis kan det hænde at en mor elsker sit barn så højt, at hun ønsker at komme ud verdens fysiske barrierer og komme tættere på sit barn ved at blive ét med barnet. Det samme kan ske for mand og kone, og når dette sker, tager de et skridt tættere og har samleje med hinanden.

Den totale kærlighed kan ikke alene opnås via fysisk kærlighed, via den fysiske verden. Når vi kender til en spiritualitet, som videnskabsmænd ikke erkender, kan vi via at kende denne kærlighed nå den endelige kærlighed. Vi vil elske roden af skønheden. Vi vil gerne nå smukheden selv, skønheden og kærligheden uden de fysiske barrierer.  

 

 

Share

Add comment


Security code
Refresh