5 hurtige om Koranen

1) Koranen blev åbenbaret på to forskellige måder. Den ene måde er en komplet[1] nedsending der foregik hvert år på Skæbnesnatten, hvor Koranen blev nedsendt til Profeten på en gang og i komplet udgave. Koranen blev derudover også nedsendt gradvist over ca. 23 år ved forskellige lejligheder og af forskellige årsager.[2]

2) Koranens adskillige vers er enten nedsendt i Mekka eller Medina, hvor det er kendt hvilke vers der er nedsendt hvor eftersom de beskriver forskellige elementer.

Vers nedsendt til Mekka omtaler det almene menneske for eksempel med udtrykket Ya Ayyohannaas - 'O menneske'. De består også primært af korte vers og lægger vægt på troen på Gud, dommedag og efterlivet samtidig med at de opfordrer til god etik og morale og indeholder universelle budskaber som sandfærdighed, venlighed overfor familie, naboer etc. Der kan også være tale om polyteisterne og deres skæbne og advarsler til disse via tidligere profeters historier.

Vers nedsendt i Medina beskæftiger sig bl.a. med jurisprudens, lovgivning og hykleri. Typisk finder man også vers der taler til de troende med: Ya Ayyohallazeena Amano - 'O I troende', hvor versene er noget længere end de vers nedsendt i Mekka. Man finder desuden også omtalen om bogens folk som bl.a. jøderne og kristne.

3) Koranen består af både tvetydige og klare vers.[3] Det er bl.a. derfor at der findes beretninger, som fortæller at visse vers kan have op mod 80.000 forskellige gemte meninger og derfor at mennesket og individet kan bruge Koranen personligt og få en masse vejledning ud af det og deraf beretningen samt ordsproget: ”Når du ønsker at tale til Gud, bør du da bede. Hvis du ønsker at høre Gud tale til dig, bør du da læse Koranen.”

Dette har desværre også gjort, at folk har fejlfortolket Koranen og anvendt den til egen vinding og formål, hvilket er forkert. Man kan til enhver tid skelne mellem falske og korrekte fortolkninger ved at vende til enten beretninger eller selveste Koranen. De fundamentale vers er klare og ligefrem som kapitel 112, Ikhlas, hvorimod de tvetydige vers kræver forståelse og fortolkning som vers 22-23 i kapitel 75, der omtaler at kunne se Gud. Koranen svarer dog altid selv på de tvetydige vers som tilfældet i kapitel 6, vers 103 der siger at ingen vision kan fatte Ham.

4) Koranen består ligeledes af ophævet vers, som nogle fortolker som at der er fejl eller at ”Gud ikke har vidst bedre”. Denne opfattelse kan ikke være mere forkert. Gud svarer selv: ”Når Vi udskifter et vers med et andet, så ved Gud bedst hvad Han åbenbarer i forskellige stadier; de siger at du er en løgner, men de fleste af dem forstår ikke.”[4] Ethvert samfund udvikler sig og har brug for vejledning i forhold til dets udvikling fra det laveste til det højeste, da en pludselig forandring kan bringe en masse bivirkninger med sig for individet såvel som samfundet. Derfor er en gradvis evolution et naturligt fænomen. Et af de bedste eksempler er forandringen af bede retningen fra Jerusalem til Mekka.[5]

5) Koranen har en masse mirakler der hele tiden bliver opdaget af folk også i nyere tid. Derfor finder en masse ikke muslimer sandhederne i bogen og konverterer. Islam er trods alt den religion der i den moderne tid får flest konvertitter, hvilket bl.a. skyldes Koranens masse mirakler. Her er et par af de mirakler Koranen talte om 1400 år siden.

a) Månens bevægelse om jorden som en satellit[6]

b) Køn og parring i planteverdenen, som først blev opdaget af den svenske biolog Carolus Linnaeus også kendt som botanikernes prins[7]

c) Tyngdekraften[8]

d) Et ekspanderende univers opdaget i det 20. århundrede af Edwin Hobble[9]

 

 


[1] Koranen 97:1

[2] Koranen 17:106

[3] Koranen 3:7

[4] Koranen 16:101

[5] Koranen 2:144

[6] Koranen 10:5

[7] Koranen 13:3 og 31:10

[8] Koranen 13:2 og 31:10

[9] Koranen 51:47

Share

Add comment


Security code
Refresh