Socialisering

”Ser du ikke, at Allah ved, hvad der er i himmelerne og hvad der er i jorden? Intetsteds er der et hemmeligt møde mellem tre personer, hvor Gud er den fjerde af dem, ej mellem fem, hvor Han er den sjette, ej mindre eller mere, men Han er med dem, hvor end de befinder sig; Han vil informere dem omkring hvad de gjorde på dommens dag, for uden tvivl er Gud Alvidende.”  [Mujadilah:7]

De praktiske love er beskrevet forneden, hvor reglerne er stillet op således, at en lærds navn vil påføres, hvis denne (påskrevne lov) accepteres af den pågældende lærd.

K Khamenei

M Makarem Shirazi

S Sistani

 

Regler omkring konversation

 

1 Mænd, der taler til ikke-mahram kvinder 

1.1 Mænd må gerne tale til ikke-mahram kvinder, så længe det ikke er af lyst eller det ikke leder til noget syndigt. 

K M S
 

1. 2 Det er ikke tilladt, at tale med nogen som helst omkring noget, der er relateret til seksuelle eller intime emner undtagen ens ægtefælle. 

K M S

2 Kvinder, der taler til ikke-mahram mænd 

2.1 Kvinder må gerne tale til ikke-mahram mænd, så længe det ikke er af lyst eller det ikke leder dem til noget syndigt og at stemmen ikke gøres blød og attraktiv. 

K M S

3 Regler for berøring 

3.1 Kropslig kontakt er ikke tilladt med en mand, der ikke er lovlig at se på. 

K M S
 

3.2 Det er ikke tilladt at give hinanden hånd på tværs af køn medmindre det er over noget klæde og det er ihtiyat wajib ikke tilladt at trykke til. 

K M S
 

4 Love omkring møder og forsamling 

4.1 Det er ikke tilladt at tage til forsamlinger, hvor man ved der finder noget ulovligt sted. Hvis man bl.a. ved, at man kommer til at se på ikke-mahram uden deres islamiske påklædning eller der vil være bagtaleri eller andet. 

K

 

Share

Add comment


Security code
Refresh