EU sortlister Hezbollah

Den libanesiske modstandsbevægelse Hizbollah har beskrevet Den Europæiske Unions beslutning om at sætte bevægelsens militære gren på sin sortliste som "aggressiv" og "uretfærdig".

Beslutningen blev truffet enstemmigt i mandags efter timers drøftelser i EU-28 udenrigsministerium på deres månedlige møde. Det kom efter længere tids diplomatisk pres fra Washington og Israel.

Bevægelsen afviste EU-beslutning i en erklæring tirsdag, og beskylder EU af at bøje sig for pres fra USA og det israelske regime.

"Det ser ud som om, at beslutningen blev skrevet af amerikanske hænder, og med det israelske blæk. EU skulle blot føje sin signatur i godkendelsen « sagde Hizbollah.

Bevægelsen sagde også, at den fjendtlige foranstaltning "ikke på nogen måde ekkoer interesserne for befolkningen i EU, og går imod principperne af det europæiske folk, der støtter frihed og uafhængighed."

Den libanesiske præsident Michel Sleiman har givet udtryk for sin bekymring, der udtrykker håb om at EU kunne genoverveje sin beslutning.

"Vi håber, at EU genovervejer sin beslutning… for at bevare Libanons stabilitet," sagde han til EUs ambassadør i Libanon, Angelina Eichhorst.

Sortlistningen ville betyde at man pålægger visumforbud på enkeltpersoner og indefrysning af aktiver for organisationer, der er forbundet med gruppen.

USA og Israel, hilste begge den Europæiske Unions beslutning, og den amerikanske udenrigsminister John Kerry opfordrer andre lande til at følge i EUs fodspor.

kilde:PRESSTV

 
 
 
Share

Add comment


Security code
Refresh