Aldi boykotter Israelske varer

Den nederlandske filial af de tyske supermarkedskæde Aldi er begyndt at boykotte produkter fra israelske bosættelser i et forsøg på at undgå kontroverser i salget.

erklæringen udsendt af en talsmand for Aldi kæden den 22. juli, er beslutningen om at boykotte varer der stammer fra syriens besatte Golan Højderne, Vestbredden og øst al-Quds (Jerusalem).

I en rapport udgivet tidligere i denne uge af Amsterdam baseret Trouw, afsløres, at to store supermarkeder i Holland, Hoogvliet og Jumbo, besluttede at boykotte produkter fremstillet i de israelske bosættelser.

I maj sagde den hollandske udenrigsministerium, at det ville være bedre for detailhandlerne til at udskifte "Made in Israel" labels med en etiketten "Produkt fra israelske bosættelser".

Israel besatte og annekterede Golan Højderne i 1967, i et træk, ikke godkendt af FN og det internationale samfund.

Tel Aviv regimet fortsætter med at udvide sine ulovlige bosættelser i de besatte palæstinensiske områder.

Mere end en halv million israelere bor i mere end 120 illegale bosættelser bygget siden Israels besættelse af de palæstinensiske områder på Vestbredden og øst al-Quds i 1967.

Bosættelserne betragtes som ulovlige af det internationale samfund, fordi disse områder blev erobret af Israel og er derfor underlagt Genèvekonventionerne, der forbyder byggeri på okkuperet land.

Den fortsatte udbygning af de israelske bosættelser har også skabt en stor hindring for bestræbelserne på at skabe fred i Mellemøsten.

Kilde: PRESSTV

 

Share

Add comment


Security code
Refresh