Eskaleret vold mod muslimer i Pakistan

Efter de seneste eksplosioner i shia-dominerede områder nordvest for Pakistan, er vrede demonstranter i landet gået på gaden for at protestere mod drabet på muslimerne.

I byen Quetta og havnebyen Karachi, råbte demonstranterne slagord mod USA og den israelske regime, beskyldte dem for drab på muslimer i Pakistan og andre dele af verden. De råbte også efter den pro-saudi administration Nawaz Sharif den pakistanske premierminister for ikke at have standset vold mod shiamuslimer. De protesterende fordømte også FN for sin tavshed over drabene på shia-muslimer i Pakistan, Bahrain, Syrien og Irak.

Den 26. juli, døde mere end 50 mennesker i to kraftige eksplosioner i byen Parachinar i Pakistans Kurram region. Næsten 200 mennesker blev også såret. Den første eksplosion blev efterfulgt af en anden eksplosion ved en shia moské.

Vold er eskaleret mod shia-muslimer i forskellige dele af Pakistan i de seneste måneder. Siden begyndelsen af 2012 er flere hundrede shiamuslimer blevet dræbt i landet. Quetta, hovedstaden i Pakistans urolige sydvestlige provins Baluchistan, har oplevet flere tilfælde af vold rettet mod Hazara shiamuslimske samfund i de seneste måneder. Adskillige shiamuslimske religiøse forsamlinger er også blevet mål for terroristerne i den centrale provins Punjab over de seneste par måneder.

Shia muslimerne i Pakistan siger, at regeringen skal træffe afgørende foranstaltninger mod de kræfter, der er involveret i de målrettede drab. De har også beskyldt Islamabad for ikke at stille sikkerhed for muslimer.

Kilde:PRESSTV

 
Share

Add comment


Security code
Refresh