Paven åbner en dør for homoseksuelle præster

Den åndelige leder af den romersk-katolske kristne menighed, pave Francis, har efter sigende undgået at modsætte sig homoseksuelle individer i præstemiljøet. I bemærkninger ses som "klargørelse” af vejen for homoseksuelle præster," sagde paven, "Hvis en person er homoseksuel, søger Gud og har goodwill, hvem er jeg til at dømme?" og tilføjede, "De skal ikke marginaliseres, " rapporterede Los Angeles Times.

Paven gav bemærkninger som svar på et spørgsmål under en flyvetur tilbage til Rom fra et ugelangt besøg i Brasilien i mandags.

På trods af hans tilsyneladende forsonende bemærkninger om homoseksuelle præster insisterede paven, at "døren er lukket" for kvinder som ønsker at blive præster. Han understregede dog, at kvinder bør have en større rolle inden for kirken.

Pave Francis kommentarer adskiller bemærkelsesværdigt fra de tidligere paver, herunder hans forgænger pave Benedikt XVI, der har underskrevet et dokument i 2005 i afgørelsen om, at mænd, der havde homoseksuelle tendenser ikke skal have lov til at blive præster.

Den romersk-katolske kirke har været ramt af adskillige skandaler i USA og Europa i løbet af de sidste par år, der involverer påstande som dækker over seksuelt misbrug af børn af præster til at beskytte pædofile i Kirken og Kirkens eget omdømme.

PRESSTV

 
Share

Add comment


Security code
Refresh