Er Irak det næste Syrien?

I et interview med Press TV, sagde Hussein Dabsh, ekspert for Irakiske anliggender, ”at Riyadh og Doha støtter de samme typer af militante grupper med de samme typer af ideologier" både i Irak og Syrien.
Ifølge analytikeren forsøger disse lande at destabilisere Irak ", fordi deres venture i Syrien ikke just går efter deres plan."
Dabsh understreger yderligere: "Mange af disse nabolande, som Saudi-Arabien er faktisk, sponsorerer af terrorisme i Irak."
Den irakiske regering har sagt ved flere lejligheder, at Saudi-Arabien, sammen med andre lande, giver masser af økonomisk støtte til terrorister og militante der opererer inde i landet.
Tidligere på denne måned, sagde den tidligere amerikanske ambassadør i Bagdad, Christopher Hill, at Saudi-Arabien er sponsor af vold i Irak og repræsenterer den største udfordring for den irakiske regering.
Irak har oplevet en kraftig stigning i volden siden begyndelsen af dette år.
De Forenede Nationer sagde den 1. august, at i alt 1.057 irakere blev dræbt og yderligere 2.326 blev såret under terrorhandlinger og vold i juli måned, hvilket gør det til landets blodigste måned siden 2008.
Mere end 4.000 mennesker er døde under terrorangreb i Irak hidtil i 2013 og Bagdad-provinsen bliver værst ramt.
Iraks premierminister Nouri al-Maliki sagde i onsdags, at Bagdad vil fortsætte kampen mod volden over hele landet og understregede: "Vi stopper ikke, før vi beskytter vores folk fra alle de midler, der anvendes til drab, kriminalitet og terrorisme."
 
Kilde: PRESSTV
 
 
Share

Add comment


Security code
Refresh