Militante dræber kvindelige politiker

Stærkt bevæbnede mænd har skudt og dræbt en kvindelig politiker i den urolige nordvestlige pakistanske by Peshawar, siger sikkerhedskilder. 
 
Lokale sikkerhedsstyrker siger angriberne dræbte hende efter at bryde ind i hendes hjem i Hyatabad kvarteret i Peshawar fredag aften.
 
"En eller to angribere brød ind i huset og dræbte hende," citerede en højtstående politiofficer. 
 
Najma Hanif, 35, var et ledende medlem af Awami National Party (ANP), kendt for hendes åbenhjertige synspunkter mod militante grupper der er aktive i den urolige region. 
 
Sikkerhedskilder sagde, at angriberne formåede at flygte fra scenen, før politifolk nåede gerningsstedet og fik afspærret området. 
Hanifs mand og søn sammen med deres bodyguard blev dræbt af en Taleban plantet bombe i november 2011. 
 
ANP chef Asfandyar Wali har kraftigt fordømt det brutale drab og siger ofringerne af hendes familie vil altid blive husket. 
 
Den pakistanske hær har iværksat flere friske operationer i de urolige nordvestlige og sydvestlige regioner i et forsøg på at skylle militante ud fra disse ustabile områder. 
 
På trods af at den pakistanske regerings operationer mod Tehrik-e Taliban Pakistans (TTP) militante og tilknyttede grupper, har disse stadig været i stand til at sprede deres indflydelse i forskellige regioner af landet og dræbe tusindvis af mennesker. 
 
Ifølge lokale medier har tusinder af pakistanere mistet livet i bombeangreb og andre militante angreb siden 2001, hvor Pakistan indgik en alliance med USA om den såkaldte krig mod terror.
 
 
Share

Add comment


Security code
Refresh