Flere Amerikanere i Syrien

"Ifølge vores oplysninger, rapporterede Le Figaro i torsdags," At regimets modstandere, der har ført tilsyn med jordanske, israelske og amerikanske kommandosoldater, har bevæget sig i retning af Damaskus siden midten af ​​august. "

USA og jordanske teams har oprettet en træningslejr i Jordan, hvor særlige operationsenheder uddanner medlemmer af de militante grupper i Syrien.

Ifølge Le Figaro, er den første gruppe af disse specialuddannede militante krigere, under kommando af amerikanske specialstyrker, set krydsende på grænsen til Syrien den 17. august sammen med en række CIA-agenter. En anden gruppe sluttede sig til dem to dage senere, siger rapporten.

Avisen citerer militære kilder fastslå at operationen begyndte i den sydlige syriske region Deraa.

DEBKAfile, en israelsk avis, rapporterede også, at op til 250 US-trænede oprørere befandt sig i et område i Syrien nær den israelske grænse sidste lørdag, og fik følgeskab af yderligere 300 på mandag.

De amerikanske tropper og efterretningsofficerer har efter sigende fundet deres vej ind i Syrien et par dage før rapporterne kom frem og at flere hundrede mænd, kvinder og børn blev dræbt af en påstået angreb med kemiske våben i forstæderne til Damaskus.

Den påståede kemiske angreb, som nogle eksperter hævder som mistænksom, fik USA og andre vestlige hoffolk til at opfordre til et militært svar.

Amerikanske embedsmænd sagde torsdag, at Pentagon raffinerede sine militære muligheder for mulige angreb på en række offentlige og militære installationer i Syrien, rapporterede Wall Street Journal.

Syriens udenlandsk- støttet opposition hævdede onsdag, at omkring 1.300 mennesker blev dræbt i et kemisk angreb på militante højborge i Damaskus forstæder Ain Tarma, Zamalka og Jobar.

Den syriske regering og hæren har kategorisk nægtet enhver rolle i det påståede kemisk angreb.

Kilder: Le Figaro, Presstv

 
Share

Add comment


Security code
Refresh