Russiske krigsskibe på vej til Syrien

Rusland har annonceret planer om at indsætte en anti- ubåd skib og en missil cruiser til Middelhavet, midt i den eskalerende vestlige krigsretorik mod Syrien.

”En stor anti- ubåds skib af den nordlige flåde vil slutte sig til dem ( de eksisterende russiske flådestyrker ) i løbet af de næste par dage . Senere vil flåden i Sortehavet få følgeskab fra Moskva af en raket cruiser  , " tilføjede en russisk kilde.

Moskva er stærkt imod enhver militært angreb på Syrien, mener den russiske udenrigsminister Sergei Lavrov i den tro at bevægelserne vil kritisk destabilisere regionen.

Tidligere på dagen, citerede det russiske udenrigsministerium viceudenrigsminister Gennady Gatilov, at "Deklareret planer af nogle stater om at påføre et militært angreb på Syrien udgør en utilsløret udfordring for de vigtigste bestemmelser i FN-pagten og andre internationale love. "

Krigsretorik mod Syrien tog fart efter de militante, der opererer i landet , og den udenlandske -støttet syriske opposition hævdede den 21. august , at hundreder var blevet dræbt i et kemisk angreb på militante højborge i Damaskus forstæder Ain Tarma , Zamalka og Jobar af regeringen.

Damaskus har kategorisk afvist påstandene.

Siden 27. august blev spekulationerne stærkere om muligheden for et militært angreb på Syrien. Medier rapporterede amerikanske planer om sandsynlige kirurgiske angreb, som ville være i form af " cruise - missilangreb, ”og” at kunne stole på fire amerikanske destroyere i Middelhavet". Planen siges at afventeden amerikanske præsident Barack Obamas godkendelse.

Iran, Rusland og Kina, blandt andre lande, advarede mod udenlandsk militær intervention i Syrien.

I mellemtiden, siger rapporter at Storbritannien har indsat seks Typhoon jetfly til sin base i Cypern.

Kilde:Presstv

Share

Add comment


Security code
Refresh