Frugt istedet for Juice

Mens forbruget af frugtsaft var forbundet med en højere risiko for type 2- diabetes, er indtagelsen af frugt mere til gavn for at sænke diabetes risikoen, ifølge en ny undersøgelse ledet af Harvard School of Public Health (HSPH).

Undersøgelsen, ved at observere kosten af 187.000 amerikanske folk , viser, at blåbær kan reducere risikoen med 26 % sammenlignet med 2% for tre portioner af enhver anden hel frugt .

Forskerne undersøgte data indsamlet mellem 1984 og 2008 for at deltage i tre langvarige undersøgelser, herunder Nurses ' Health Study, Nurses' Health Study II og Health Professionals Follow- up Study .

De frugter, der anvendtes i forskningen var druer, rosiner, ferskner, blommer eller abrikoser , svesker , bananer, melon , æbler eller pærer , appelsiner , grapefrugt , jordbær og blåbær .

Forskerne fandt frem til at druer, rosiner, æbler og pærer også signifikant reduceret risikoen for type 2 diabetes, selvom de var på den anden sats efter blåbær.

I modsætning til resultatet af de, der spiste frugt indikerede undersøgelsen øget risiko for at udvikle sygdommen med 21 % blandt dem, der forbruger en eller flere portioner frugt juice hver dag.

Forskerne foreslår, at de høje niveauer af anthocyaniner i frugt er sandsynligvis ansvarlige for sænkningen af risiko .

”Frugt har meget varierende indhold af fibre , antioxidanter , andre næringsstoffer og fytokemikalier, der i fællesskab kan have indflydelse på risikoen," ifølge undersøgelsen offentliggjort i BMJ (British Medical Journal) .

”Vores data støtter yderligere aktuelle anbefalinger om at øge indtagelsen af hele frugter, men ikke frugtsaft, som et mål for forebyggelse af diabetes ," sagde den ledende forfatter Isao Muraki.

Diabetes er en uhelbredelig tilstand, hvor kroppen ikke kan kontrollere blodsukkeret , på grund af problemer med hormonet insulin.

Ved type 2-diabetes , gør enten bugspytkirtlen cellerne ikke danner nok insulin, eller kroppens celler ikke reagerer korrekt på den. Dette er kendt som insulinresistens.

 
Share

Add comment


Security code
Refresh