25 % af Beligen befolkning er nu muslimere

Mere end 250.000 indbyggere ud af en samlet befolkning på en million i Bruxelles har muslimske rødder, ifølge en undersøgelse foretaget af det katolske universitet i Louvain i Belgien og offentliggjort i de belgiske medier fredag.

Undersøgelsen blev udført af Felice Dasetto, en sociolog og professor ved universitetet, som anses for at være ekspert i spørgsmål vedrørende muslimer i Belgien.

Bruxelles, den politiske kapital i Den Europæiske Union, udgør halvdelen af det samlede antal af muslimer i Belgien. Resultatet sætter Belgien blandt andre europæiske byer med en stor muslimsk tilstedeværelse som Birmingham i England, siger undersøgelsen.

Det hævder, at den islamiske tilstedeværelse bliver mere og mere synlige i Bruxelles med flere moskeer og minareter, flere kvinder er iført et slør, og flere muslimske organisationer. Undersøgelsen hævder, at den islamiske tro har magt til at mobilisere folk til en meget stor udstrækning, mere end for eksempel den katolske kirke eller politiske partier.

 

Kilde: ABNA

 
Share

Add comment


Security code
Refresh