Udvidet Pakke

Er du underviser på gymnasiet eller universitetet og interesseret i en alternativ undervisningsform? Så er et foredrag af imam Nisar Jan eller religionsstuderende Nour Jørgensen fra Københavns universitet muligvis din løsning. Islam er blevet omtalt meget i medierne de sidste ti år og et populært emne at studere indenfor religionerne. Hvis dine elever har et basalt kendskab til Islam og har beskæftiget sig med emnet, og dermed ønsker sig en uddybelse af forskellige emner indenfor det islamiske univers så er den udvidede pakke det oplagte valg.

Den udvidede pakke indeholder forskellige emner som uddybelse af Koranen, en diskussion af forskellen mellem sunni Islam og shia Islam samt forskelle og ligheder mellem Islam og andre religioner. Spørgsmål om Koranen er et mirakel og andre interessante emner vil blive besvaret.

Er Koranen andet end et lov skrift med påbud og forbud? Hvorfor håndhæver og følger muslimer Koranen til punkt og prikke, og hvad er egentlig forskellen på Biblen og Koranen? Hvorfor kan shia og sunni muslimer rundt om i verden ikke være enige og er der overhoved forskel? Hvad er hovedforskellene mellem f.eks. Kristendom og Islam og hvorfor vælger nogle at konvertere fra Kristendommen til Islam?

Alt dette samt emner som Islamisk spiritualitet og filosofi er en del af pakken. Følgende ses de emner som pakken indeholder. Det er muligt, at til - og fravælge bestemte emner. Dette samt spørgsmål og bestilling af foredrag skal ske på kontakt oplysninger Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..


Den udvidede pakke
består af:

Koranen og dens værdi blandt muslimer

Er Koranen en kronologisk historie bog eller love og regler?

Er der nogensinde blevet ændret i Koranen og hvordan har den opnået dens status?

Er Koranen et helligt skrift som Biblen og hvad er forskellen?

Da Islam blev opdelt

Hvem repræsenterer Shia Islam og hvem repræsenterer Sunni Islam?

Forskellene mellem deres grundsyn på Islam

Forskellene mellem deres praktisering

Hvor forenes Sunni og Shia Islam?

Hvad er forskellen mellem Islam og Kristendom?

Er Jesus’ Guds søn eller Guds Profet og hvad er forskellen?

Bliver Muhammads ankomst forudsagt i Biblen og bliver Jesus nævnt i Koranen?

Islam forener spiritualitet og filosofi.

En tænkemåde, en levevis, et sæt af værdier der efterleves.

En hverdag med tilbedelse, og er bøn den eneste form for tilbedelse?

Tørklædedebatten


Alle ovenstående er lektioner á 45 min.

Det er også muligt at supplere med selvvalgte emner, eller at vi i fællesskab udformer en pakke, skræddersyet efter lige netop jeres behov.


Share

Add comment


Security code
Refresh