Artikler

Dedikation og Forord

  


 

 

 

 

 

 

I Guds Navn, Den mest Barmhjertige, Den mest Nådige

Guds velsignelser være over Muhammad og Muhammads pure efterkommere.

 

Dedikation:

Bloggen er skrevet til mine brødre og søstre i Danmark

Til alle nysgerrige sjæle, der tørster

Må Den Ventede være tilfreds med skriveriet,

Trods det, at det er et ydmygt forsøg på at gøre et stykke arbejde

Må Gud tilskynde hans ankomst

 

يَوْمَ لَا يَنفَعُ مَالٌ وَلَا بَنُونَ إِلَّا مَنْ أَتَى اللَّهَ بِقَلْبٍ سَلِيمٍ

"På Dagen, hvor hverken velstand eller sønner vil gavne (nogen som helst),

udover han der bringer Gud et fredfyldt hjerte."

(Koran, Poeterne 26 : 88-89)

 

Forord

En Talebehs Blog er skrevet af en dansk studerende, som har valgt at studere i Qom for at tilegne sig viden. Bloggen vil, om Gud vil, dele dennes (studerende) oplevelser, tanker, nyttig viden, erfaringer og ikke mindst guldkorn fra undervisningen i Qoms hawzas (seminarier).

Ordet "viden" anvendes i stedet for "islamisk viden", da al viden er Islam. Den viden, der fås her i den hellige by Qom, dækker ikke kun over Gud, Profeterne og Imamerne men også viden om alt fra fødeindtagelse, sundhed til sprog, historie og spirituel/menneskelig udvikling. Kort sagt, er Islam livsstil og al viden derom, hvorfor alene ordet "viden" er et passende ord.

Inspiration til denne blog synes at være kommet fra behovet for at vide hvordan det er at studere i Qom, hvad man skal foretage sig og hvordan man bedst muligt får optimal udbytte af at befinde sig i Qoms hellige by. Ønsket er derfor, at lade andre inspirere til at gøre sig tanker om livet og forhåbentligt derved forbedre og udvikle sig på et spirituelt plan uanset om de selv opholder sig her i Qom eller hjemme i Danmark.

Længe før ankomst til Qom, havde skribenten gået med mange tanker om personlig forbedring, spirituel udvikling og hvorledes det hele skulle hændes.

Takket være Gud, Den Almægtige, kom muligheden for at studere i Qom langt om længe og uden et øjebliks venten blev muligheden ført ud i livet.

Forfatteren af bloggen ønsker at forblive anonym. Ønsker man at kontakte forfatteren for spørgsmål eller forespørgsel til eventuelle emner man ønsker at læse om, kan denne kontaktes på Denne email adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Qom-e-Muqaddas, Juni 2013

 

 

 
Share